Prvomajska 8f, Zemun 061 204 1556

HIPNOTERAPIJA

Kako funkcioniše hipnoterapija?

U toku dana čovek bude mnogo puta pod stanjem koje mi nazivamo hipnoza, gledanje tv-a , zamišljenost, čitanje knjige, san, dubok san. To su sve stanja gde svest odluta od sadašnjeg trenutka i obradjuje neku drugu stvarnost.  To je stanje koje mi želimo da postignemo u hipnoterapiji, a zašto želimo?

Jednostavno, svest je kritičar, analitičar i sve što kažemo dolazi na analizu, pa na primer

 Dodje pacijent sa bolom u stomaku i ja mu kažem „vidi tvoj stomak je u miru, sasvim dobro funkcioniše“, on će verovatno da kaže „ovaj je prolupao, vidiš da me boli sav sam u grču, zbog toga sam i došao“ – to svest čini, ona analizira situaciju i procenjuje njemu poznatu realnost,  a kada ja uvedem pacijenta u stanje hipnoze i potpuno ga opustim i njegovu svest „isključim“, onda direktno komuniciram sa podsvešću.

 podsvest je ta koja prihvata stvari kao apsolutnu stvarnost, ona ne analizira, za to je svest zadužena, a pošto je u ovom trenutku nema onda sve prihvata kao apsolutnu istinu, a podsvest je ta koja STVARA i POKREĆE  i ODRŽAVA sve fukncije u našem telu (npr rad srca mi to ne radimo svesno, već podsvest obavlja sve funkcije u našem telu)  i kada ja kažem istu rečenicu “ tvoj stomak je u miru, sasvim dobro funkcioniše“, e to je sad već druga stvar on to bez ikakvih problema prihvati, a podsvest se postara da tako i bude jer rekli smo da je podsvest ta koja STVARA i ostvaruje naše želje.

Podsvest je kao čarobnjak sluga koji čeka zapovest vodje,a to je svest ili u ovom slučaju sugestija jer kao što smo rekli svest je „isključena“ .

 Otac Tadej kaže „kakve su ti misli takav ti je i život“).

 I kada sve obavimo i ispravimo iskrivljenu informaciju koja se nalazila u podsvesti, onda  dolazi trenutak kada je vreme za povratak svesti i budjenje. I kada se pacijent vrati u svoje normalno stanje on je pre svega opušten i miran, a pošto smo i programirali njegovu isceljuću silu on je ujedno i isceljen i kod takvih stvari poput bola u stomaku, glavobolja i manjih bolesti rešenje je instant. Za neke ozbiljnije probleme potrebno je još par tretmana jer tu treba svakim tretmanom ići dublje dok se problem ne reši.

Za koga je hipnoterapija?

Hipnoterapija je za svakoga ko želi da unapredi svoj život, da izmeni svoje loše osobine, loše navike ili jednostavno da poboljša svoje dobre osobine (uglavnom sportisti su zainteresovani za ovaj deo usavršavanja)

Samo neke stvari koje se mogu rešiti i vratiti u normalu hiponoterapijom:

       –  Manjak samopouzdanja -> Povratak vere u sebe i samopouzdanosti

       –  Osećaj nesigurnosti -> Osećaj velike sigurnosti u sebe i svoje odluke

       –  Osećaj nepripadnosti-> Osećaj pripadnosti i sreće

          Depresija, anksioznost, nervoza, raznorazni strahovi i traume, unutrašnji nemir, napadi panike, stres,bes, fobije…  – > Mir, hrabrost, bez prepreka, lakoća delovanja u miru…

          Pušenje,alkoholizam, narkomanija, prejedanje i drugi poroci -> Postaju prošlost

·         SIJAJTE U LEPOTI ŽIVOTA, U NORMI I LJUBAVI BOGA (Svaki negativan osećaj,bolest i loša navika je degradacija božanske energije u nama samima, vodimo sebe ka samouništenju, suprotno od onoga što je predodredjeno svima, a to je rast i razvoj kroz ljubav i sreću. Svaki čovek i svako biće zaslužuje ljubav, mir i sreću!)

Za koga nije hipnoterapija?

Hipnoterapije se ne može raditi kod sledećih slučajeva:

          Ako čovek ne može da se opusti.

          Kod dementnih bolesti

          Takodje ne može se raditi ako je pacijent neposredno pred terapiju konzumirao alkohol ili drogu.

Šta je uslov da hipnoterapija uspe?

Postoje samo 2 uslova kako bi hipnoterapija uspela (naravno ako je pacijent sposoban za rad)

1)  Da pacijent može da se opusti
2)  Da pacijent ima poverenja u hipnoterapeuta

          Prepuštanje i vera su faktori koji donose rezultate!

Koliko je uspešna hipnoterapija?

Postoji mnogo psiholoških tehnika i svaka ima za cilj da reši negativni emocionalni naboj koji se vezao za odredjenu situaciju i doneo odredjene posledice.  

Postoje naučne studije koje su istraživale uspešnost svih tehnika  (ono što se gledalo jeste broj terapija i uspešnost terapije)

Pa tako imamo sledeće rezultate:

 Možda i najpoznatija tehniha je psihoanaliza prema istraživanjima potrebno je oko 600 terapija, a krajnja uspešnost je 40%

2)      Bihejvioralna terapija – Potrebno je oko 22 terapije,a  uspešnost je 75%

3)      Hipnoterapija-  Potrebno je oko 4 terapije, a uspešnost je 95%

Koliko je terapija potrebno da se reši problem?

Ova tema zavisi od veličine problema, koliko dugo je problem prisutan, sa kakvom osobom se radi itd.

Ali možemo da obuhvatimo sve kad bi rekli da je potrebno od 1 do 6 terapija. Neki problemi se reše i za 1 terapiju, to nije svakodnevnica ali dešava se, u proseku dovoljno je oko  4 terapija, a više je potrebno samo ako je pacijentu potrebno malo više vremena da se prepusti i da stekne poverenje.

Koja je cena hipnoterapije?

Cena  1 terapije je 6000 din ili 50e

Koliko traje jedna terapija?

Prva terapija traje oko 2 sata, a svaka naredna oko 60 min.

Ko radi hipnoterapiju i da li je terapeut sertifikovan i proveren?

Hipnoterapiju kao i sve druge terapije i tretmane koje se nalaze u našem centru radi jedan isti terapeut Marko Jelenković.  Za sve usluge poseduje priznati internacionalni sertifikat za rad. Uvek je bolje kada terapeut pored hipnoterapije ime znanje i o drugim blisko povezanim tehnikama isceljivanja, jer to više nije klasičan princip hipnoterapije, već prelazi na viši nivo terapije i rada sa pacijentom.

 

Kad se suočih sa gomilom problema kojih sam svesna a ne umeh da se sa njima izborim. U pokušaju sebi da pomognem naleteh na sajt https://miriharmonija.com/
Emotivno vezivanje, strahovi, manjak samopouzdanja i samopoštovanja su bili moji glavni problemi. Da mi je neko pričao da u 2 sata možes da okrenes svoj život za 180 stepeni, da se vratiš na fabričko podešavanje i da se osećas kao ponovo rođen ne bih mu verovala! Svakom bih preporučila da proba i sam se uveri. Najbolja stvar koju sam za sebe uradila
Vesna