Reiki škola

Šta je Reiki škola i kako funkcioniše?

Svako može da nauči da isceljuje i upravlja životnom energijom, kada se čovek podvrgne Reiki obuci počinje drugačije da shvata svet. Razmislite i sami, ako nikada niste osetili energiju i energetski tretman pa čak i ako jeste mnogo je drugačije kada energija počne da teče kroz vaše ruke i vi to sve osetite, ima li boljeg dokaza u postojanje boga i božanske energije od tog?

Da bi ste postali Reiki praktičar i da bi ste mogli da usmeravate životnu, isceljujuću energiju na druge i sebe potrebno je da prodjete kroz Reiki obuku i inicijaciju.

Inicijacija je proces u kome Reiki učitelj Vama otvara i pročišćava vaše energetske kanale i povezuje vas sa velikim i neiscrpnim izvorom životne energije i od toga trenutka vi možete da sprovodite i upravljate životnom energijom. Na početku će ići dosta sporo jer su kanali još tanki, zato postoji period čišćenja u trajanju od 21 dan nakon inicijacije gde novopečeni Reiki praktičar radi 21 dan samotretmane kako bi se kanali pročistili i proširili, a posledica toga je bolji energetski protok i veća osetilnost na energije.

Šta ću naučiti prilikom obuke i inicijacije u Reiki?

Prilikom obuke u 1. Stepen Reiki tehnike naučićete da upravljate životnom energijom i isceljujete sebe i druga živa bića (ljude,životinje, biljke itd). U drugim stepenima naučićete da pojačate energiju, da čistite negativne energije i emocije i da radite tretmane na daljinu.

Koliko postoji Reiki stepena?

Postoji 4 Reiki stepena.

1.       Stepen je početni nivo gde Reiki praktičar uči Reiki osnove i isceljuje sebe i svoje bližnje

2.       Stepen je već ozbiljniji nivo i dosta jači, u 2. Stepenu Reiki praktičar dobija 3 simbola i uči da radi sa njima, svaki simbol ima svoju svrhu pa tako npr simbol cho ku rey ima svrhu da pojača energiju na nivo koji praktičar to poželi (onoliko koliko je spreman da prenese), sledeći simbol ima ulogu da očisti negativne emocije i negativne energije, a treći simbol je ključ akaše to znači da prilikom njegove upotrebe više ne postoje ni vreme ni mesto, to znači da se tretman može izvoditi na daljinu istom merom i jačinom kao da se radi uživo tretman (ne postoji ograničenje u prostoru, osoba može da bude na kraju sveta, tretman je isti kao da je 1m udaljena od nas) i takodje može se slati i u prošlost i u budućnost

3.       Stepen je majstorski  stepen, Reiki prakičar dobija zvanje Reiki majstor i majstorski simbol koji sadrži sva 3 simbola iz prethodnog stepana i još je pojačan. U 3. Stepenu je energija mnogo jača nego u prethodnim stepenima.

4.       Stepen je učiteljski stepen. U ovom stepenu se predaje znanje i instrukcije kako inicirati druge u reiki. Zvanje Reiki učitelj.

*PRILIKOM SVAKOG ZAVRŠENOG STEPENA DOBIJA SE SERTIFIKAT KAO DOKAZ O ZAVRŠENOM STEPENU

Koji su benefiti nakon inicijacije u Reiki?

Nakon inicijacije počinje ubrzan proces sazrevanja čoveka kao božanskog bića, dolazi do sazrevanja celokupne aure, sazrevanja intuicije i trećeg oka (oko za duhovni vid), sazrevanja svesti itd. U život vaš je ušao sada verni pratilac, a to je božanska i najsvetlija energija koja postoji u čitavom univerzumu.

Da li Reiki ima pravila?

Reiki nema pravila, sve što ima pravila nije od boga, bog daje potpunu slobodu ljudima ali i savete koje se treba pridržavati kako ne bi upali u životnu klopku. Tako i reiki ima svoje savete koje bi trebalo naučiti poštovati kako bi postali bolji iscelitelji i ljudi, a to su:

1.       Upravo danas nemoj se ljutiti.

2.       Upravo danas nemoj se brinuti.

3.       Poštuj svoje učitelje, roditelje i starije.

4.       Pošteno zaradjuj svoj hleb

5.       Budi zahvalan svemu što živi

DR. Mikao Usui

Da li postoje Vrste Reiki obuka?

Postoji tradicionalni „USUI“ Reiki i to je jedini ispravan Reiki pravac, to je Reiki pravac koji i mi zastupamo. Svi dalje Reiki pravci su nastali od tradicionalnog pravca. Razni učitelji koji su dostigli nivo učitelja su „napravili“ svoj pravac koja je u većini slučajeva i plod njihove uobrazilje, izmenivši simbole ti pravci su izgubili snagu pravog Reiki pravca, misleći da su simboli samo placebo. Ne znajući pravu moć simbola izgubili su i moć da je predaju (njihovi učenici nemaju moć da pojačaju energiju i ostale moći koje ima USUI učenik), i ako oni tvrde da imaju, zapravo nemaju. Nemojte se zavaravati sa raznim tibetanskim  Reiki pravcima, Andjeoskim Reiki pravcima itd…

Kako izabrati Reiki učitelja?

Reiki učitelj se ne bira, već pronalazi, prepustite se osećaju i vaše više ja odvešće vas do vašeg učitelja.

Koja je cena inicijacije?

1. stepen – 150e

 2. stepen – 300e

 3. stepen – 600e

 4. stepen – 1200e

 Inicijacija se izvodi 1 na 1 ili u manjim grupama, termini nisu unapred zakazani već se zajedno dogovaramo oko predstojećih termina. Za sve informacije možete nas kontaktirati na 061 204 1556 (Poziv, viber, Whatsapp).

 

Moje prvo iskustvo sa reikijem bilo je nekih mesec dana pre inicijacije (21.01.2020.)kada mi je moj učitelj reikija Marko uradio tretman.Za vreme tretmana osetio sam toplotu zatim hladnoću i imao sam osećaj kao da plutam na otvorenom moru.Posle tretmana imao sam jako dobar osećaj i puno energije.
 
Dosta sam razmišljao i odlučio sam da se iniciram u reiki 1.Inicijacija traje 21dan i podrazumeva čišćenje energetskih čakri, da bi božanska energija bolje proticala kroz telo kao i čišćenje samog tela putem posta.
Tokom prvih dana imao sam glavobolje ali posle toga je sve bilo odlično.
 
Promenio sam način razmišljanja, počeo sam manje da brinem oko nekih stvari za koje sam ranije smatrao da su bitne.
 
Takođe, osetio sam konstantni priliv energije što mi je mnogo pomoglo u poslu koji obavljam (maser).Ranije sam se mnogo brzo umarao i mogao sam manje masaža da obavim u toku dana.A posle reikija mi to više nije predstavljalo problem.Posle reikija otvorio mi se svet prepun mogućnosti na svim poljima.
Shvatio sam da je glavna prepreka u mom životu bio upravo način razmišljanja pre reikija.Uvek sam sebi postavljao neke barijere, falilo mi je samopouzdanje za dosta stvari.Sam reiki je put ka Bogu i put ka samospoznaji sebe.
 
Posle nekoliko meseci rada na sebi poželeo sam da se iniciram u reiki drugog stepena što sam i uradio (03.06.2020.)Hteo sam da lečim druge ljude, biljke i životinje.
Inicijacijom u drugi stepen naučio sam kako da pojačam energiju, kako da je šaljem na daljinu, u budućnost, u prošlost, kako pomoći nekome ko nije blizu.
Posle reikija upoznao sam sebe i napravio sam velike promene u svom životu što se ranije ne bih usudio da uradim.( promenio grad boravka , osnovao firmu, kupio kuću…)Problema je bilo i biće ali ja se sada totalno drugačije postavljam i mnogo ih brže rešavam.
 
Hvala puno mom reiki učitelju Marku Jelenkoviću od koga sam naučio puno stvari ali i dalje učim.
Mislim da je reiki učitelj veoma bitna osoba jer vam pomaže da razumete i sagledate život na jedan mnogo širi način kao i da zajedno prolazite kroz duhovno sazrevanje.
 
Svakom ko želi mir i harmoniju u svom životu preporučio bih reiki, jer reiki je put znanja, snage i ljubavi koju ćete otkriti prvo u sebi a zatim i u svetu oko vas.
 
Bojan Radulović
Iskustvo iniciranja u Reiki 
 
Moje prvo iskustvo vezano za reiki je bio tretman,tokom kojeg sam zatvorenih ociju videla razne boje ,koje se prelivaju ,cvece,zivotinje,sunce… Osetila sam toplotu i nalet emocija,a nakon tretmana sam se osecala srecno,poletno,puna entuzijazma. 
 
Zato sam pozelela da se iniciram u prvi stepen da bih mogla ponovo da osetim tu cistu,bozansku energiju u sebi. Nakon iniciranja,svakodnevno sam sama sebi radila tretman 21 dan. Svaki novi dan donosio je nesto novo i sve vise sam imala osecaj povezanosti sa Bogom.
 
Nakon vise meseci rada na sebi,primetila sam da sam mogla snazno da osetim energije drugih ljudi.
 
Neki ljudi,koji su mi do inicijacije u reiki,bili ok,posle toga su me sve vise odbijali jer sam ustvari sve vise osecala kakav je ko zaista.
 
Onda sam pozalela da se iniciram u drugi stepen da bih mogla pomoci i drugima oko sebe.  Koristeci reiki,shvatila sam da sam postala mnogo pozitivnija osoba,a i spokojnija jer imam jak osecaj zasticenosti tom bozanskom energijom.
Najbitnije mi je to sto osecam duboku povezanost sa Univerzumom.
 
Hvala puno mom ucitelju reikija Marku Jelenkovicu,koji me vodi na putu duhovnog rasta!
 
 

Zakažite termin

Kontakt

Telefon: +381 61 204 1556

[email protected]

Radno vreme: od utorka do subote (od 12h do 20h)

Zemun, Prvomajska 8f