Prvomajska 8f, Zemun 061 204 1556

Reiki Škola

Šta je Reiki škola i kako funkcioniše?

Svako može da nauči da isceljuje i upravlja životnom energijom, kada se čovek podvrgne Reiki obuci počinje drugačije da shvata svet. Razmislite i sami, ako nikada niste osetili energiju i energetski tretman pa čak i ako jeste mnogo je drugačije kada energije počne da teče kroz vaše ruke i vi to sve osetite, ima li boljeg dokaza u postojanje boga i božanske energije od tog?

Da bi ste postali Reiki praktičar i da bi ste mogli da usmeravate životnu, isceljujuću energiju na druge i sebe potrebno je da prodjete kroz Reiki obuku i inicijaciju.

Inicijacija je proces u kome Reiki učitelj Vama otvara i pročišćava vaše energetske kanale i povezuje vas sa velikim i neiscrpnim izvorom životne energije i od toga trenutka vi možete da sprovodite i upravljate životnom energijom. Na početku će ići dosta sporo jer su kanali još tanki, zato postoji period čišćenja u trajanju od 21 dan nakon inicijacije gde novopečeni Reiki praktičar radi 21 dan samotretmane kako bi se kanali pročistili i proširili, a posledica toga je bolji energetski protok i veća osetilnost na energije.

Šta ću naučiti prilikom obuke i inicijacije u Reiki?

Prilikom obuke u 1. Stepen Reiki tehnike naučićete da upravljate životnom energijom i isceljujete sebe i druga živa bića (ljude,životinje, biljke itd). U drugim stepenima naučićete da pojačate energiju, da čistite negativne energije i emocije i da radite tretmane na daljinu.

Koliko postoji Reiki stepena?

Postoji 4 Reiki stepena.

1.       Stepen je početni nivo gde Reiki praktičar uči Reiki osnove i isceljuje sebe i svoje bližnje

2.       Stepen je već ozbiljniji nivo i dosta jači, u 2. Stepenu Reiki prakitčar dobija 3 simbola i uči da radi sa njima, svaki simbol ima svoju svrhu pa tako npr simbol cho ku rey ima svrha da pojača energiju na nivo koji praktičar to poželi (onoliko koliko je spreman da prenese), sledeći simbol ima ulogu da očisti negativne emocije i negativne energije, a treći simbol je ključ akaše to znači da prilikom njegove upotrebe više ne postoje ni vreme ni mesto, to znači da se tretman može izvoditi na daljinu istom merom i jačinom kao da se radi uživo tretman (ne postoji ograničenje u prostoru, osoba može da bude na kraju sveta, tretman je isti kao da je 1m udaljena od nas) i takodje može se slati i u prošlost i u budućnost

3.       Stepen je majstorski  stepen, Reiki prakičar dobija zvanje Reiki majstor i majstorski simbol koji sadrži sva 3 simbola iz prethodnog stepana i još je pojačan. U 3. Stepenu je energija mnogo jača nego u prethodnim stepenima.

4.       Stepen je učiteljski stepen. U ovom stepenu se predaje znanje i instrukcije kako inicirati druge u reiki. Zvanje Reiki učitelj.

*PRILIKOM SVAKOG ZAVRŠENOG STEPENA DOBIJA SE SERTIFIKAT KAO DOKAZ O ZAVRŠENOM STEPENU

Koji su benefiti nakon inicijacije u Reiki?

Nakon inicijacije počinje ubrzan proces sazrevanja čoveka kao božanskog bića, dolazi do sazrevanja celokupne aure, sazrevanje intuicijie i trećeg oga (oko za duhovni vid), sazrevanje svesti itd. U život vaš je sada verni pratilac, a to je božanska i najsvetlija energija koja postoji u čitavom univerzumu.

Da li Reiki ima pravila?

Reiki nema pravila, sve što ima pravila nije od boga, bog daje potpunu slobodu ljudima ali i savete koje se treba pridržavati kako ne bi upali u životnu klopku. Tako i reiki ima svoje savete koje bi trebalo naučiti poštovati kako bi postali bolji iscelitelji i ljudi, a to su:

1.       Upravo danas nemoj se ljutiti.

2.       Upravo danas nemoj se brinuti.

3.       Poštuj svoje učitelje, roditelje i starije.

4.       Pošteno zaradjuj svoj hleb

5.       Budi zahvalan svemu što živi

DR. Mikao Usui

Da li postoje Vrste Reiki obuka?

Postoji tradicionalni „USUI“ Reiki i to je jedini ispravan Reiki pravac, to je Reiki pravac koji i mi zastupamo. Svi dalje Reiki pravci su nastali od tradicionalnog pravca. Razni učitelji koji su dostigli nivo učitelja su „napravili“ svoj pravac koja je u većini slučajeva i plod njihove uobrazilje, izmenivši simbole ti pravci su izgubili snagu pravog Reiki pravca, misleći da su simboli samo placebo. Ne znajući pravu moć simbola izgubili su i moć da je predaju (njihovi učenici nemaju moć da pojačaju energiju i ostale moći koje ima USUI učenik), i ako oni tvrde da imaju, zapravo nemaju. Nemojte se zavaravati sa raznim tibetanskim  Reiki pravcima, Andjeoskim Reiki pravcima itd…

Kako izabrati Reiki učitelja?

Reiki učitelj se ne bira, već pronalazi, prepustite se osećaju i vaše više ja odvešće vas do vašeg učitelja.