Prvomajska 8f, Zemun 061 204 1556

Reiki

Šta je i kako funkcioniše reiki?

Reiki ili na srpskom životna energija, sama po sebi govori da je to energija života ili kako je već neki nazivaju božanskom energijom jer ona i jeste to. Svako od nas je poseduje ali razlika je u tome kako ona teče kroz naš energetski sistem ( kako postoje vene, gde protiče krv, tako postoje i kanali u telu i auri gde protiče energija, oni se nazivaju meridijani i nadi kanali).

Takodje u energetskom sistemu postoje glavni energetski centri (čakre) i postoji ih 7 (u fizičkom planu to su žlezde sa unutrašnjim lučenjem) i od svakog centra se razvijaju eneregetski kanali ka ostatku tela. Ako je kanal zapušen i blokiran dolazi do disbalansa energije i kanal koji deo tela snabdeva potrebnom energijom taj deo oboljeva. Pa na primer uzmimo kanal koji ide do materice ako organ ne može da se snabdeva energijom on izumire, propada, slabi i nastaju razni problemi, u početku to je samo bol, kasnije nastaju ciste i tako dalje ide proces.  Isceljenje je jednostavno, tamo gde fali životne energije, tamo se i dodaje, a zatim i odredjeni centar napaja energijom kako bi otpušio zapušeni kanal.

Možda još ne možete da napravite paralelu kakve reiki ima veze sa emocijama i mislima pa ću Vam pojasniti. Misli i emocije su uzrok problema, tačnije negativne emocije i misli. Energija koja teče u mozak se pretvara u umnu energiju, a to je stvaralačka energija (um= misao + emocija), umna energija kako je stvaralačka ona se odražava i na naše telo, pa tako ako je umna energija negativna (nećemo ulaziti u detalje zbog čega može biti um negativan za to ima mnogo faktora, počevši od spoljapnjih stvari koje utiču na nas, do nas samih) ta negativna energija utiče na odredjeni deo tela i stvara blokade u tom delu. Ta energija ne ide nasumično na neki deo tela, već tačno na odredjeni deo tela u zavisnosti od toga oko čega je proizvedena npr. briga o novcu (oboljevaju bubrezi), nezadovoljstvo kod žene samom sobom tačnije nepoštovanje sebe kao osobu (oboljevaju materica i jajnici) i tako dalje.

Najbolje je raditi tretman kada se još nije negativna energija odrazila na fizičko telo, tada se i najlakše i nabrže i skida sva negativna energija.

Za koga je reiki?

Reiki je za sve ljude koje žele da budu pod stanjem božanske energije i za one koje imaju odredjene probleme, jer božanska energija je isceljujuća energija.

Reiki može da se radi u terapeutske svrhe kod raznoraznih što fizičkih što psihičkih problema kao npr

Depresija, anksioznost, unutrašnji nemir, stres i kod još mnogo toga…

Kod bilo kakvih fizičkih oboljenja od tumora pa do zarastanja rana i ubrzavanja procesa regeneracije tela.

 

Za koga nije reiki?

Reiki ne može da se radi kod osoba koje imaju odredjene aparate u telu poput bajpasa-a ili bilo kakvih drugih aparata iz razloga što aparat može da počne da brljavi.

 

Da li je potrebno da se veruje u reiki da bi on delovao?

Nije potrebno da pacijent veruje u reiki, energija ide pa ide verovao pacijent u to ili ne. Što ne znači da nema nikakve razlike, naravno da ima, po iskustvu se pokazalo da oni koji veruju u moć energije rezultati su mnogo brži i veći od onih koji ne veruju, ne vera samo usporava rad ništa više. Isceljenje dolazi u oba slučaja, pitanje je samo vremena.

 

Koliko se terapija preporučuje?

Sve zavisi od problema i situacije, neka isceljivanja zahtevaju od 1 do 3 tretmana, ona veća zahtevaju i 10ak tretmana, sve je individualno.

 

Koliko traje jedna terapija?

Jedna terapija traje od 30 do 60 min, uglavnom prve terapije traju oko 60 min, a svaka naredna sve manje.

 

 Kolika je cena za reiki?

Cena za reiki iznosi 2500 din.

 

Ko radi reiki?

 

Reiki kao i sve druge terapije i tretmane koje se nalaze u našem centru radi jedan isti terapeut Marko Jelenković.  Za sve usluge poseduje priznati internacionalni sertifikat za rad. Marko je master učitelj reiki tehnike i može se reći da mu je reiki primarna tehnika.